I THINK I WANNA MARRY YOU!

Trouwen doe je (in principe) maar 1x in je leven. Dus jullie huwelijksdag moet een van de mooiste herinneringen worden van jullie leven samen. Het belangrijkste onderdeel van deze bijzondere dag is de ceremonie. Dit officiële stukje moet iedereen voor altijd bijblijven. Dan wil je dus niet een saaie en monotone voordracht horen over jullie eerste ontmoeting. Nee, je wilt dat er emoties voelbaar en zichtbaar zijn bij zowel jullie naasten als jullie zelf. Als trouwambtenaar zal ik op deze bijzondere dag iedereen de liefde van top tot teen laten voelen.

Sinds ik in de trouwbranche werkzaam ben, heb ik zeker al zo'n 250 ceremonies bijgewoond. En ja, daar zaten een hele hoop ceremonies tussen die saai, stoffig en langdradig waren of zelfs waarbij de verkeerde namen werden genoemd. Tenenkrommend stond ik dan in een hoekje te vloeken in mijn hoofd. Het ergste wat je kan overkomen als bruidspaar. Toen ik dat een paar keer had meegemaakt wist ik zeker dat ik ooit zelfstandig trouwambtenaar wilde worden.

Sinds 2019 ben ik te boeken als trouwambtenaar en wat geniet ik daarvan! Ik geef jullie ceremonie op een luchtige, liefdevolle en emotionele manier vorm. Maar dan niet standaard, want daar hou ik niet van. We vertellen jullie gasten uiteraard over jullie eerste ontmoeting maar vooral over alle mooie dingen die hebben plaatsgevonden tot het moment waar jullie nu staan. Dus het verhaal achter jullie en hoe jullie zijn geworden tot wie je bent. Daar betrek ik uiteraard jullie naaste familie bij want die kennen jullie als geen ander.

Die zichtbare liefde zal iedereen voelen!

Ylona en Wouter - ceremonie
Jurgen & Cindy

DE HUWELIJKSVOLTREKKING

Een ceremonie heeft altijd een standaard indeling. Binnen het tijdsbestek worden de gasten welkom geheten en het bruidspaar aangekondigd. Het bruidspaar maakt entree en daarna volgt er een speech waarin meestal de ontmoeting, de eerste kus en het aanzoek worden gedeeld met de gasten.

Aansluitend volgt het officiële gedeelte met het voltrekken van het huwelijk, de ringen, het tekenen van de aktes en natuurlijk de eerste kus als echtpaar. Je kunt de ceremonie op twee manieren doen, namelijk als wettelijke huwelijk of als ceremonieel huwelijk. Ik kan jullie in beide gevallen van dienst zijn. Hieronder vinden jullie de verschillende opties en bijbehorende tarieven.

Een standaard huwelijksvoltrekking duurt maximaal 30-45 minuten en kan worden bijgewoond door een bode. Indien aanwezig kan de huwelijksvoltrekking ook echt niet uitlopen. Binnen dit tijdsbestek is er ongeveer 10 minuten tijd om over jullie als bruidspaar te spreken, de overige 20 minuten zijn voor het officiële gedeelte zoals het jawoord, ringen uitwisselen en akte tekenen. Als ik jullie voor de wet mag trouwen moeten jullie ook rekening houden met gemeentelijke leges die in rekening worden gebracht bovenop mijn kosten. Denk hierbij aan benoeming en beëdiging om mij als jullie trouwambtenaar aan te stellen.

Kosten: € 800,- excl. reiskosten en leges

Bij een ceremonieel huwelijk voeren we een toneelstukje op. Jullie trouwen dan voor de wet op een ander moment. Niemand weet dit, behalve jullie en ik. Dus we doen net of dit huwelijk echt is en tekenen ook aktes, samen met jullie getuigen. Het voordeel van dit type ceremonie is dat jullie op ieder gewenst moment kunnen 'trouwen', jullie persoonlijk verhaal wel 20-30 minuten duurt en jullie niet gebonden zijn aan de regels van een gemeente. We kunnen dus echt de tijd nemen voor jullie ceremonie. Zijn er kids aanwezig dan geven we hun een mooie rol en mogen ze meetekenen op de akte.

Kosten: € 800,- excl. reiskosten

Trouwen rond het kampvuur met de vurige babsen

Een unieke ceremonie, dat wil iedereen. Maar wat wil je dan precies waardoor die ceremonie zo uniek wordt? Dat zal ik je vertellen; twee trouwambtenaren genaamd de Vurige Babsen en trouwen rond het kampvuur!

Katja en ik zijn allebei trouwambtenaar. Zo gepassioneerd dat de vonken er vanaf vliegen, zeker als we samen iets doen! En daarom hebben wij onze krachten gebundeld. Onze dynamiek maakt ons anders dan anderen en daarmee willen we laten zien dat trouwceremonies niet standaard hoeven te zijn en zeker niet saai! 

​Trouwen rond het kampvuur is avontuurlijk, intiem en betoverend! Wij doen de trouwceremonie helemaal samen. Ik neem jullie en jullie gasten mee in jullie liefdesverhaal alsof ze er zelf bij waren. Een feest der herkenning. En Katja zorgt ervoor dat de liefde gevoeld én gedeeld wordt. Door spontane trouwgeloften en lieve woorden los te peuteren bij iedereen. Want daardoor gaat de liefde nog meer stromen en creëren we een vuurzee van liefde. 

​Samen zorgen wij voor kippenvelmomentjes, tranen van geluk, mooie woorden in trouwgeloften, een warm gevoel van kruin tot teen en herkenning. De verbinding aangaan en verbonden voelen zijn onze sleutelwoorden. Jullie als bruidspaar in de hoofdrol maar een hele belangrijke bijrol voor jullie gasten. Gegarandeerd een uniek en onvergetelijk moment tijdens jullie droombruiloft! Nieuwsgierig? Op de website van de Vurige Babsen vertellen we je er alles over!!

Vurige babsen Nadine en Katja bij het kampvuur
Vurige babsen Nadine en Katja tijdens een ceremonie rond het kampvuur.
  • De ceremonie als eyecatcher van de dag, losjes & liefdevol
  • 2 vurige babsen die samen met jullie een uniek moment creëren
  • Jullie in de hoofdrol maar een belangrijke bijrol voor jullie familie en vrienden
  • Spontane trouwgeloften
  • Een vuurzee aan liefde waar de vonken vanaf spatten
  • Kippenvelmomentjes en de liefde voelen, zien en horen van kruin tot teen
  • De hele trouwceremonie van speech tot styling geregeld

Kosten: vanaf €975,- excl. reiskosten